ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΕΠΑΦΉ

 Ζευγάρι στα κύματα (1998)

Λάδι σε καμβά διαστάσεων 180 × 150 εκ.  του  Ανδρέα Κοντέλλη. Το φωτογράφισα στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή 

Τα ενεργεακά κέντρα Chakra (στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός) υπολογίζονται περίπου σε 88.000 σε όλο το σώμα μας. Τα 7 είναι τα βασικά και σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας, μιας και βρίσκονται σε σημεία κλειδιά και ρυθμίζουν την ζωτική λειτουργία των πιο σημαντικών οργάνων μας και ως εκ τούτου και τις βασικές ποιότητές μας. Ειναι οι πύλες με τις οποίες το άτομο απορροφά και εκπέμπει ζωτική ενέργεια από το σύμπαν και το περιβάλλον  για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί . Η επιστήμη των Chakra, μας προσφέρει ίσως την μεγαλύτερη απόδειξη οτι κάθε ασθένεια προκαλείται από μια ψυχολογική αιτία και τα οποία αναγεννιούνται κάθε 7 χρόνια, Όταν συνδέεσαι με κάποιον έστω και μια φορά, η ενέργειά του θα μείνει μαζί σου για 7 χρόνια. Πάντα αν δεν ξέρεις πώς να εξαγνιστείς.
Η σεξουαλική πράξη πυροδοτεί μια ενεργειακή διαδικασία.
Κυρίως το ρίζα τσάκρα (Muladhara) και των δύο ενώνονται και από αυτή την οικειότητα οι αύρες συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μια μεγάλη αυρική ενέργεια γύρω από τα δύο.
Μέσα από τον χωρισμό αφήνει ένα ενεργειακό και καρμικό αποτύπωμα.
Όσο περισσότερη σχέση έχεις με κάποιον, τόσο πιο βαθιά είναι η σύνδεση.
Αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές θυμάσαι τόσα πολλά για τον πρώην σου ή με ποιον έγινες οικειότητα. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζεις τις δονήσεις σου και δημιουργείς ενεργειακούς δεσμούς που τους ενώνουν εκεί όπου συνεχίζουν να περνούν ενέργεια σε λεπτό επίπεδο.
Σε κάθε σχέση, ενσωματωνεις λίγη από την ενέργεια του άλλου. Αν έχεις σχέσεις με κυρίως πυκνούς, ασυνείδητους, ανάλαφρους και χωρίς αγάπη, ασταθείς ανθρώπους, τότε παίρνεις το ίδιο πράγμα...
Μετατρέπεσαι σε ένα πρότυπο όπου τίποτα δεν σε κάνει ευτυχισμένο παρόλο που έχεις πολλούς λόγους να είσαι έτσι.
Αν ο άλλος έκανε κάτι που σημάδεψε το κάρμα του, το αποκτάς και μπορεί να προσελκύσει οδυνηρές εμπειρίες.
Αντιθέτως, αν έχεις σχέση με κάποιον που είναι ευαισθητοποιημένος, γεμάτος φως, γεμάτος αγάπη και που διατηρεί την ενέργειά του καθαρή, παράγεται μια υπέροχη ανταλλαγή θετικής ενέργειας και για τους δύο ανθρώπους. Και τα δύο μεγαλώνουν με αγάπη και επίγνωση.
Η ενέργεια της αγάπης και της σεξουαλικότητας είναι τόσο μεγάλη και μαγική που δονείται τόσο ψηλά που φτάνει σε μια διευρυμένη κατάσταση συνείδησης. Αυτή η ενέργεια μένει και με τους δύο σαν νέους κωδικούς φωτός.
Εάν κοιμάστε με ένα άτομο που σήμερα έχει ήδη σύντροφο, θα κερδίσετε έτσι αυτό το άτομο και τον σύντροφο (και τους συνεργάτες του) ενέργεια.
Δεν υπάρχουν ένοχοι, μόνο ασυνείδητες συνέπειες. Είσαι αφεντικό του εαυτού σου, μπορείς να αλλάξεις όταν το αποφασίσεις.
Γιατί προσελκύουμε ανθρώπους στη ζωή μας που οι σχέσεις τους μαζί μας είναι κενές, επίπονες και πυκνές;
- Πρώτον, από τη δόνηση: προσελκύουμε ό,τι δονιόμαστε.
- Δεύτερον, για μάθηση: ο άλλος είναι η αντανάκλασή σου, θα σου δείξει τις σκιές σου για να μπορείς να τις αναγνωρίσεις και να τις δουλέψεις.
- Τρίτον, για εσωτερικές συγκρούσεις: δεν έμαθες να αγαπάς, δεν έμαθες να Αξίζεις...
Ως εκ τούτου, σχετιζόμαστε με ανθρώπους στο ίδιο επίπεδο δόνησης. Μπορείς επίσης να δεθείς ("ερωτευτείς") με ένα τέτοιο άτομο, με την αδυναμία να αγαπήσεις και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου μέχρι να καταλήξεις να χρησιμοποιείς τον εαυτό σου. Επειδή δονεί την ανάγκη σου για Αγάπη, αλλά αντανακλά μόνο τη σχέση σου με τον εαυτό σου.
Αγάπα τον εαυτό σου και θα αγαπάς τους άλλους και οι άλλοι θα σε αγαπήσουν.
Αυτή δεν είναι πρόσκληση για να μην κάνεις σεξ, μάλλον, πρέπει να κάνεις ΑΓΑΠΗ όσες φορές θέλεις! Αλλά πριν από αυτό, δονηθείτε, για να προσελκύσετε κάποιον με τον οποίο θα είστε σταθεροί και να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και να μην γκρεμίζετε το
Οι άνθρωποι με καλές ΔΟΝΗΣΕΙΣ ξέρουν να επιλέγουν ΑΓΑΠΗ και ΦΩΣ.
Ποτέ μην κοιμάσαι με κάποιον που δεν θέλεις να είσαι μαζί του, μην το κάνεις από εκδίκηση ή επειδή πρέπει, θα σου στραγγίσει περισσότερο την ενέργειά σου.