ΈΝΑ ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!

"Το φιλί της ζωής": 
Φωτογραφία του Rocco Morabito που κέρδισε το βραβείο Pulitzer το 1968

Αυτή την βραβευμένη φωτογραφία με τίτλο "το φιλί της ζωής" απαθανάτισε ο φωτογράφος =Rocco Morabito (November 2, 1920 – April 5, 2009). Δείχνει δύο ηλεκτρολόγους, τον Randall G. Champion και τον J.D. Thompson, πάνω σε μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος.
Έκαναν συντήρηση ρουτίνας όταν ο Champion άγγιξε μία από τις γραμμές χαμηλής τάσης στην κορυφή του ηλεκτρικής κολόνας. Περισσότερα από 4.000 βολτ εισήχθησαν στο σώμα του και η καρδιά σταμάτησε αμέσως (μια ηλεκτρική καρέκλα χρησιμοποιεί περίπου 2.000 βολτ). Η ζώνη ασφαλείας του Champion τον κράτησε από την πτώση και ο J.D. Thompson, ο οποίος αναρριχήθηκε κάτω από αυτόν, γρήγορα έφτασε σε αυτόν και του έδωσε το φιλί της ζωής από στόμα σε στόμα.
Δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει καρδιοπνευμονική ανάνηψη κάτω από τις συνθήκες, αλλά συνέχισε τη ν αναπνοή από στόμα σε στόμα, διατηρώντας τους πνεύμονες του Champion ενεργoύς έως ότου ένιωσε ένα ελαφρύ χτύπημα και του επανάφερε τις αισθήσεις. 
Ο J.D. Thompsonκαι άλλοι εργαζόμενοι στο έδαφος βοήθησαν τον Randall να αποκαταστήσει τους καρδιακούς του παλμούς.
Στη συνέχεια έφτασαν οι παραϊατρικοί και ολοκληρώθηκε η ανάκτηση του Champion. Ο συνάδελφος του του έσωσε τη ζωή του με αυτό που στην εικόνα μοιάζει με ένα φιλί στο στόμα.
Ο Randall G. Champion επέζησε και έζησε μέχρι το 2002 και πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στην ηλικία των 64 ετών. 
Ο σωτήρας του J.D. Thompson, συνεχίζει να ζει ακόμη.
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες ανά τον κόσμο και κέρδισε το βραβείο Pulitzer το 1968

Msc, ΒΑ Επικοινωνιολόγος - Personality Creator
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων