Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΊΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ζήτημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Είναι ΑΣΘΈΝΕΙΑ!

Σάρωση δύο ανθρωπίνων σωμάτων γυναίκας 114 κιλών και γυναίκας 54 κιλών. 
Το μέγεθος του στομάχου, της καρδιάς και του εντέρου είναι εμφανώς διογκωμένο. Διακρίνεται μετατόπιση οστών και το υγρό μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου είναι μεγαλύτερο.

Σήμερα ένιωσα πολύ περήφανη που είδα μια όμορφη γυναίκα με αυτοπεποίθηση, να μου μιλά. Μια φίλη που κέρδισε την μάχη με τα τα κιλά και όχι μόνο. Ανέδειξε τον πραγματικό πανέμορφο εαυτό της και την καμάρωσα για την παρουσία, το στήσιμο, την κομψότητα και την θηλυκότητά της. Αγαπούσε τον εαυτό της και φαινόταν ξεκάθαρα η δουλειά που είχε κάνει μαζί του.

Αγαπημένοι μου άνθρωποι,
η παχυσαρκία έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία στον 21ο αιώνα. Επηρεάζει ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ασθένεια, όχι απλά ως αισθητικό ζήτημα αποδοχής.
Υπάρχουν εμφανή σημάδια και επιπτώσεις της παχυσαρκίας που πρέπει να αντιληφθούμε. Το διογκωμένο στομάχι, η καρδιά, η κοιλιά και το έντερο δεν είναι μόνο αισθητικά προβλήματα, αλλά και σημάδια ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την υγεία. Επιπλέον, η μετατόπιση οστών και το υγρό μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. 
Παραμορφωμένα και αλλοιωμένα σώματα ιδαλματοποιούνται, εν ονόματι μιας διαστρεβλωμένης διαφορετικότητας και κάποιοι υπέρβαροι επαγγελματίες μας κάνουν μαθήματα σωστής διατροφής.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η παχυσαρκία δεν είναι απλώς ένα θέμα αποδοχής. Ένας άνθρωπος που το βιώνει, έχει κατανοήσει ότι δεν πρέπει να  μεταλλάξει το πρόβλημα του, σε προσόν και κυρίως δεν θα στρουθοκαμηλίσει προάγοντας λανθασμένα πρότυπα. Αντίθετα θα τον ακούσεις να ομολογεί:
- "Δεν θέλω να με αποδεχτείς σαν υπέρβαρο αλλά σαν άνθρωπο με μυαλό και προσωπικότητα. Δεν θέλω να δυσκολεύομαι στην καθημερινότητα μου, να πονάω και να περπατώ με δυσκολία, σαν να κουβαλώ συνεχώς ένα σακί με πατάτες ή πέτρες στους ώμους μου. Δεν είμαι διαφορετικός γιατί το επέλεξα, αλλά δυστυχώς έχω αρρωστήσει και ζω με την ασθένεια μου. Μια ασθένεια που απαιτεί ιατρική προσέγγιση, ατομική προσπάθεια και κυρίως την συμπαράσταση σας."

Φίλες και φίλοι μου,
το κλειδί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η συνειδητοποίηση ότι πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που απαιτεί καθολικές αλλαγές σε πεποιθήσεις και τρόπο ζωής. Με τη σωστή αφοσίωση στην υγεία, μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση του 21ου αιώνα.
Βασικά σημεία για να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία είναι:
1. Αθλητισμός: Η καθημερινή άσκηση είναι κλειδί για την μείωση του βάρους και την βελτίωση της υγείας. Τα 30 λεπτά αερόβιας άσκησης, όπως περπάτημα, κολύμβηση ή ποδηλασία, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.
2. Διατροφή: Προτιμήστε τρόφιμα υψηλής ποιότητας, όπως φρούτα, λαχανικά, αδηφάγα κόκκινα κρέατα και ψάρια. Αποφύγετε τα ανθρακούχα και τα τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά και ζάχαρη.
3. Υγιεινός ύπνος: Ο αρκετός ύπνος είναι σημαντικός για τον έλεγχο του βάρους. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε νύχτα.
4. Στήριξη: Ζητήστε βοήθεια από επαγγελματίες υγείας, όπως διατροφολόγους και γιατρούς, για τον σχεδιασμό ενός προσαρμοσμένου προγράμματος απώλειας και διατηρησης βάρους.

Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αποδοχής. Είναι ασθένεια.
Οποίος υποστηρίζει κάτι διαφορετικό δεν το έχει ζήσει. Σας ομολογώ όμως ότι αυτή δεν είναι απλά μια μάχη. Και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Καλή η θεωρία αλλά στη πράξη  είναι πόλεμος και δεν σταματά ποτέ. 
Μέχρι τότε ίσως ξεφυλλίσετε και εκείνο το τεράστιο βιβλίο των 386 σελίδων που έγραψα πριν από 20 τουλάχιστον χρόνια με τίτλο: 
Όπως αναφέρω στην εισαγωγή μου "η προσπάθεια απώλειας βάρους, αποτελεί ένα μονότονο, συνεχή και μακρύ δρόμο" και θα ήθελα να προσθέσω ότι ακόμα μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια διατήρησης του σωστού βάρους που είναι και αυτό που σε  κάνει να νιώθεις χαρά.
Ναι όλοι μάθαμε πλέον ότι, ένας άνθρωπος που γυμνάζεται και δεν κάνει καταχρήσεις έχει προσδόκιμο ζωής 15 χρόνια περισσότερα σε σχέση με κάποιον άλλον που δεν αθλείται και προβαίνει σε καταχρήσεις. Σας δίνω συμβουλές για να αθλείστε καθημερινά και να μην τρώτε απορρίμματα και να είμαι δίπλα σας όχι να σας χαδεύω τα αυτιά αλλά να σας καθρεπτίζω την πραγματικότητα σας. 
Και δεν το κάνω αγνοώντας τι πρέπει να αντιμετωπίσετε, για τον λόγο αυτό, τον πόλεμο και τις ήττες που δέχτηκα από ανεπιθύμητα κιλά, θα γράψω κάποια άλλη φορά. 

Φίλες και φίλοι μου,
Η παχυσαρκία είναι η μάστιγα της εποχής μας και γι΄αυτό ένιωσα πραγματικά χαρούμενη με το αποτέλεσμα που έβλεπα στην φίλη μου. Δεν ήταν μόνο τα κιλά που είχαν χαθεί. 
Ήταν η θλίψη, η απελπισία, η απόρριψη και η ήττα που είχαν χαθεί.
Ήταν μια νέα, λαμπερή προσωπικότητα, που εξέπεμπε αγάπη, χαρά, δύναμη. Ήταν η φωνή, τα μάτια, το πρόσωπο, που είχαν διάθεση για ζωή, για δημιουργία και απεδείκνυε ότι όλα γύρω της, μπορεί να τα αλλάξει, όπως μπορούμε όλοι μας. 
Η σκέψη μου μαζί σας.
Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personalities Creator