Ανακάλυψα το SENSORY & MESSY PLAY

Το Messy Play είναι ένα σύνολο δραστηριοτήτων, οι οποίες επιτρέπουν τα παιδιά να δημιουργούν έναν ελεγχόμενο χαμό! Οι δραστηριότητες αυτές βασίζονται, κυρίως, σε φυσικά υλικά, όπως πηλό, χώμα, άμμο, αλεύρι, νερό, καθώς και βρώσιμα χρώματα.
Το Messy Play ως παιχνίδι  θεραπευτικής τέχνης και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του παιδιού, και πιο συγκεκριμένα:

  • συμβάλλει στη γνωστική ανάπτυξη, όπως και στην επιστημονική σκέψη
  • συμβάλλει στην κοινωνική ανάπτυξη, καθώς αποτελεί έναν τρόπο διαχείρισης μη επιθυμητών συμπεριφορών
  • συμβάλλει στη συναισθηματική ανάπτυξη, καθώς αποτελεί έναν τρόπο εκμάθησης και εξοικείωσης με τα συναισθήματα, όπως και διαχείρισης αυτών
  • συμβάλλει στη ψυχική ευημερία, καθώς αποτελεί έναν τρόπο εκτόνωσης και διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων και του άγχους
  • ενισχύει, την επικοινωνία, το λόγο και τη γλωσσική ανάπτυξη
  • ενδυναμώνει το σώμα και τους μύες
  • ενισχύει την ισορροπία και τον έλεγχο του σώματος, τον συντονισμό κινήσεων και τη λεπτή-αδρή κινητικότητα, και γενικότερα, την κινητική ανάπτυξη
  • ενισχύει τη δημιουργική/καλλιτεχνική ανάπτυξη και τη φαντασία
  • ενισχύει τη μνήμη και την προσοχή, όπως και τη συγκέντρωση
Το Messy Play παρέχει θεραπεία μέσω της τέχνης και του παιχνιδιού και αναφέρεται κυρίως σε παιδιά αλλά και σε άτομα από 15 μηνών έως 90+ χρονών, τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης .Στο MESSY PLAY μπορούν να εκπαιδευτούν βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, σχολικοί ψυχολόγοι, σχολικοί σύμβουλοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και γενικά, όποιος συναναστρέφεται με τους μικρούς μας φίλους! 
- Παίξτε όλοι μαζί και να είστε σίγουροι ότι μέσα από έναν τόσο θετικό και δημιουργικό χαμό, θα ενισχύσετε τη σχέση σας ως γονέα ή  ειδικού με το παιδί!

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

28 Μαρτίου:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Στη σημερινή ταυτότητα της 28ης Μαρτίου εκτός του ότι γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών είναι και η ημέρα της γιαγιάς. Της γυναίκας που μεγαλώνει τουλάχιστον 2 γενεές και φροντίζει για όλους στην οικογένεια
Παρόλο που στην Ελληνική παραδοσιακή οικογένεια έχουν εισέλθει στοιχεία  εκμοντερνισμού και ξενόφερτου τρόπου ζωής νέων αντιλήψεων, πάντα θα υπάρχει χώρος για τον  αναπόσπαστο ρόλο της γιαγιάς που θα αναλαμβάνει πάντα καθήκοντα βοήθειας προς τα παιδιά  της, τα εγγονάκια της και θα δίνει απλόχερα και ανιδιοτελώς την αγάπη της. 
Η γιαγιά με τον παππού είναι πολλές φορές αυτοί που υποκαθιστούν τους γονείς, όταν οι γονείς είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν μέχρι αργά γιατί το απαιτεί ο νέος τρόπος ζωής και εργασίας.  
Η ανιδιοτέλεια, η περηφάνια, η λιτότητα κυριαρχεί στις ανάγκες της γιαγιάς και του παππού. Οι προτεραιότητες τους πλέον έχουν αλλάξει. 
Σίγουρα δεν είναι ο εαυτός τους. 
Σίγουρα δεν είναι το μέλλον τους. 
Σίγουρα δεν είναι η υγεία τους.
Σίγουρα δεν είναι η εμφάνισή τους. 
Είναι σίγουρα τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Ακόμα και όταν τα εγγόνια τους μεγαλώσουν, θα είναι πάντα δίπλα τους να τους δώσουν μια ζεστή αγκαλιά, μια συμβουλή και διακριτικά το χαρτζιλίκι τους. 
Μόνο στην Ελληνική οικογένεια οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν φροντίδα υποδειγματική από τις οικογένειές τους.
Αυτοί που τους φροντίζουν είναι οι καρποί που έσπειραν οι γέροντες όταν ήταν νέοι σε γόνιμο έδαφος. Είναι αυτοί που έμαθαν να ανταποδίδουν στους ηλικιωμένους γονείς τους  ευγνωμοσύνη, σεβασμό, βοήθεια και συμπαράσταση. 
Οι γιαγιάδες και οι παππούδες αντέχουν ακόμα με το πενιχρό εισόδημα της σύνταξής τους και τους αρκεί να συμβάλουν και αυτοί στο τραπέζι της οικογένειας στις γιορτές, για λίγες στιγμές ευτυχίας με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους καθισμένοι διακριτικά στην άκρη του σαλονιού.  Ξέρουν ότι η προτεραιότητα ανήκει πάντα στους νέους και ότι αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. 
Οι νέοι πρέπει να μάθουν να τιμούν ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, την γιαγιά

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

20 ΜΑΡΤΊΟΥ: ΔΙΕΘΝΉΣ ΗΜΈΡΑ ΕΥΤΥΧΊΑΣ και ΕΑΡΙΝΉ ΙΣΗΜΕΡΊΑ. ΜΑΖΙ!

Η φετινή εαρινή ισημερία δηλαδή για το ετος 2023 συνέπεσε με την Διεθνή Ημέρα της Ευτυχίας.

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/66/281) επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Η Εαρινή Ισημερία: είναι το αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια
Συγκεκριμένα στην αστρονομία, ως ισημερία καλείται η αστρική ημέρα κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα, διαγράφει δηλαδή ίσα τόξα (ημερήσιο και νυκτερινό), και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν με γωνία 90 μοιρών (κάθετα) στον ισημερινό, παρουσιάζοντας έτσι μηδενική απόκλιση.

Η εαρινή ισημερία συμπίπτει πάντα με την 20η ή 21η Μαρτίου (20 Μαρτίου 2023) για το βόρειο ημισφαίριο και σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μιας από τις τέσσερις εποχές του έτους. Από την ισημερία και μετά, η ημέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει, ώσπου η ημέρα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία του Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, γι’ αυτό καλείται φθινοπωρινή. Στη συνέχεια, η νύχτα μεγαλώνει και η ημέρα μικραίνει, ώσπου η νύχτα να φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου.

Η εαρινή ισημερία σύμφωνα με θεωρίες και παραδόσεις

  • Η εαρινή ισημερία αποτελεί στο ισχύον Περσικο ή Ιρανικο ημερολόγιο, συμπίπτει με την Πρωτοχρονιά για τους Ιρανούς, αλλά και για πολλούς λαούς της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.
  • Η επομένη της εαρινής ισημερίας είναι η πρώτη ημέρα του Ινδικού Εθνικού Ημερολογίου και Πρωτοχρονιά για τους Ινδούς.
  • Η εαρινή ισημερία είναι η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα, τόσο για τους Ιουδαίους, όσο και για τους Χριστιανούς.
  • Η εαρινή ισημερία είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές στο ημερολόγιο των νεοπαγανιστών, καθώς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης, αλλά και μέσα μας.

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

26 Μαρτίου 2023: Daylight Saving Time, 'DST', Ώρα Οικονομίας Ηλιακού Φωτός

Θερινή ώρα (Daylight Saving Time, 'DST', μτφ: Ώρα Οικονομίας Ηλιακού Φωτός) είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους

Η αλλαγή ώρας ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 1980 στη Γερμανία και άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει να καταργηθεί η αλλαγή ώρας από το 2021, με κύριο επιχείρημά τους τις επιπτώσεις που έχει η αλλαγή της ώρας στην υγεία των ανθρώπων. Το 2021 πέρασε, αλλά η ώρα δεν σταμάτησε να αλλάζει γιατί τα περισσότερα κράτη δεν τα βρήκαν μεταξύ τους ή είχαν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό τους για αυτό θέμα.

Τελικά  δεν θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο ούτε το 2023 και έχουμε εργασιακή κρίση, κυρίως μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.  Έτσι θα έχουμε αλλαγή σε θερινή ώρα, στις 3 π.μ. τα ξημερώματα στις 26 Μαρτίου 2023.

- Το τι θα γίνει στο μέλλον με τον χρόνο μας; 

- Άγνωσται αι βουλαι των ενεργειακών και χρονικών κερδοσκόπων.

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

Η ζωή μας: Ταξίδι διακοπών!

Είμαστε όλοι ταξιδιώτες του Χρόνου και όλοι μαζί πορευόμαστε προς το Μέλλον.
Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί ώστε το μέλλον αυτό να είναι άξιο επίσκεψης.
Να είστε θαρραλέοι, να είστε περίεργοι, να είσαστε αποφασισμένοι και να αψηφάτε τα εμπόδια. Είναι εφικτό. 
Stephen Hawking