Η 76χρονη Linda Williams μισεί τις κηδείες

Μια γυναίκα με καρκίνο σε τελικό στάδιο αποφάσισε αντί να περάσει τον χρόνο της θρηνώντας να κάνει ένα πάρτι. Πέρασε «την καλύτερη νύχτα» της ζωής της.
Η 76χρονη Linda Williams «μισεί τις κηδείες» και ήθελε να μπορεί να «χορεύει όλη τη νύχτα» με τους φίλους της. Αφού διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο πριν από ένα χρόνο, άρχισε να διοργανώνει το φαντασμαγορικό της πάρτι. 
- «Δεν έχω πάει ποτέ σε καλή κηδεία. Είναι άθλια πράγματα αυτά, οπότε αποφάσισα ότι ήθελα να γιορτάσω τη ζωή μου», είπε.«Σχεδόν πήγα να πεθάνω δύο εβδομάδες πριν από το πάρτι, οπότε τα πάντα ήταν έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο, αλλά κατάφερα να είμαι εκεί με όλους τους φίλους μου».

Η ίδια πάντα αγαπούσε τα Spitfires, οι γονείς της ήταν και οι δύο στη βρετανική αεροπορία και μεγάλωσε κοντά στη βάση στο Walters Ash, όπου συνήθιζε να βλέπει τα αεροπλάνα να πετούν πάνω από το σπίτι της. Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο άρχισε να γράφει μία λίστα και στην κορυφή της ήταν μια πτήση με ένα Spitfire.- 
- Ήταν «απολύτως τρελό, φανταστικό και πολύ παραπάνω από ό,τι θα επιθυμούσα ποτέ» είπε κατενθουσιασμένη η ίδια. Μετά την πτήση ακολούθησε το πάρτι της με θέμα τη δεκαετία του 1940, το οποίο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Περιλάμβανε έξι σόου, μια λαχειοφόρο αγορά, τούρτα και σάντουιτς.
- «Οργάνωσα το πάρτι μου με θέμα τη Μάχη της Βρετανίας και ήταν τέλεια, επειδή τη δεκαετία του 1940 όλοι συγκεντρώνονταν μαζί, γιατί όταν δεν έχεις να χάσεις τίποτα, θα θυσιάσεις τα πάντα για να διατηρήσεις την ελευθερία σου».

Ντύθηκε πιλότος, φόρεσε αλεξίπτωτο δεμένο στην πλάτη της, σαν να είχε μόλις πηδήξει από το αεροπλάνο και υποδέχθηκε τους 124 καλεσμένους της, οι οποίοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την κωδική λέξη enigma για να μπουν στο πάρτι.
- «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που έφτασα εκεί στις 6 μ.μ.. Το πάρτι ξεκίνησε μετά τις 7:30 μμ. Τα πόδια μου ήταν πρησμένα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερα να χορεύω όλη τη νύχτα και πήρα πολλές υπέροχες αγκαλιές. Έφυγα μετά τη μία το πρωί, είχα στα ύψη την αδρεναλίνη και κοιμήθηκα σχεδόν δύο μέρες μετά» είπε η Linda.
Η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ ευγνώμων στους φίλους της που οργάνωσαν το πάρτι. Αρκετούς τους είχε γνωρίσει σε ένα μάθημα χορού Lindy Hop που άρχισε να παρακολουθεί σε ηλικία 69 ετών. Μία από αυτούς, η Jo Oxlade, είπε ότι ήταν φανταστικό να συμμετέχει στη διοργάνωση μιας τόσο μοναδικής γιορτής.
- «Η Linda ήταν πολύ ξεκάθαρη μαζί μας από την αρχή ότι αυτό το πάρτι θα γινόταν είτε ήταν στη ζωή, είτε όχι», είπε."Αν είμαι εκεί το βράδυ θέλω αυτό το τραγούδι, αλλά αν έχω πεθάνει θέλω ένα διαφορετικό τραγούδι", οπότε είχαμε πολύ σαφείς οδηγίες. Είναι απλά ένα καταπληκτικό και εμπνευσμένο άτομο με το οποίο έχουμε την τύχη να είμαστε φίλοι» πρόσθεσε.
Πριν από λίγους μήνες, η Linda Williams αποφάσισε ότι «μπούχτισε από τα νοσοκομεία» και πήρε την απόφαση να τη φροντίζουν στο σπίτι νοσοκόμες από τη φιλανθρωπική οργάνωση Rennie Groves Hospice Care.
Η ίδια λέει για εκείνες ότι 
- «Μου έσωσαν τη ζωή κάποτε, πράγμα που σήμαινε ότι μπόρεσα να παραβρεθώ στο πάρτι μου για να γιορτάσω τη φιλία, τη συντροφικότητα και τη χαρά του χορού».
Η Fiona O'Neill, μία από τις νοσοκόμες της είπε ότι 
- «Η Lin είναι μια πραγματική μαχήτρια, φρόντισε να τα καταφέρει και να φτάσει στο πάρτι της. Βλέπει πάντα τα θετικά στη ζωή και είναι πραγματικά ευχάριστη η φροντίδα της».
Καλό πέταγμα, Linda Williams 

Φωτ.: Linda Williams/BBC
Με πληροφορίες του BBC , Via LIFO