2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου «Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με» Το φετινό μήνυμα έχει χρώμα ελληνικό και θα ταξιδέψει στον κόσμο όλο.

«Όλοι είμαστε βιβλία»
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος έγραψε το παγκόσμιο μήνυμα.
H αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη

Την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα ((International Board on Books for Young People–ΙΒΒΥ), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά  Hans Christian Andersen (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο

Αποτελεί μια υπενθύμιση της ανάγκης να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα τεράστιο δώρο. Την ικανότητα να σκέφτονται, να κρίνουν, να προβληματίζουν και να προβληματίζονται, να εμπνέουν και να εμπνέονται. Ο καταλληλότερος τρόπος για να εμφυσήσουμε την κριτική ικανότητα στα παιδιά μας δεν είναι να τα παραγεμίζουμε με γνώσεις και να τα κουράζουμε με αναλύσεις, αλλά να τους χαρίσουμε ένα βιβλίο. Κάθε βιβλίο, ανάλογα με τη θεματική του, έχει και κάτι άλλο να προσφέρει. Φυτεύει ένα σπόρο που στο μέλλον γίνεται λουλούδι, καρπός, δέντρο. 

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το 2023, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το τμήμα της Ελλάδας. Το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τίτλο Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το 2023, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το τμήμα της Ελλάδας.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, κάνοντας σε κάθε παιδί ένα δώρο τεράστιας αξίας. Ένα βιβλίο!

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων