Omraam Mikhael Aivanhov: Η ΑΥΡΑ ΜΑΣ

Οι άνθρωποι έμαθαν να τελειοποιούν πάρα πολλά μηχανήματα για να προστατεύονται και να αμύνονται στο φυσικό επίπεδο : παρατηρήστε τα χρηματοκιβώτια, τούς σύρτες, τίς θωρακισμένες πόρτες, τούς συναγερμούς, χωρίς να μιλήσω για τα όπλα : κανόνια, τανκς, πυραύλους, ρουκέτες, κ.τ.λ. 
Στο πνευματικό όμως επίπεδο είναι φτωχοί, άοπλοι και εκτεθειμένοι σε όλες τίς επιθέσεις. Κι όμως, υπάρχουν μέσα και "όπλα" όλων των ειδών. Ό,τι έχει εφευρεθεί στο φυσικό επίπεδο έχει το αντίστοιχο του στο πνευματικό επίπεδο. Τα ρούχα, για παράδειγμα, που μάς προστατεύουν από το κρύο, από την ζέστη, από τα χτυπήματα, από τίς αλλαγές τού καιρού, από τα έντομα, στο πνευματικό επίπεδο αντιπροσωπεύονται από την αύρα, που είναι μία από τις καλύτερες προστασίες.
Το πραγματικό ένδυμα τού ανθρώπου είναι η αύρα του, με όλα τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν οι ιδιότητες της και οι αρετές της. Ναι, η αύρα είναι το πνευματικό ένδυμα που σάς υφαίνουν οι αρετές, και ιδιαίτερα η εσωτερική αγνότητα και το εσωτερικό φως. Τότε, οι ανεπιθύμητοι, που δεν έχουν από πού να αγκιστρωθούν, αφού δεν βρίσκουν πια τροφή και δεν αντέχουν στο φως, σάς εγκαταλείπουν. 
Η αύρα έχει έναν μαγικό ρόλο, ενεργεί πάνω στα πνεύματα τού αόρατου κόσμου, έλκοντας τίς φωτεινές οντότητες και διώχνοντας τίς σκοτεινές οντότητες. 
Κάθε μέρα, να σκέφτεστε να σχηματίζετε γύρω σας έναν φωτεινό κύκλο, και φανταστείτε ότι στο κέντρο αυτού τού κύκλου υπάρχει μία φωτεινή πηγή που αναβλύζει ασταμάτητα και που τα ευεργετικά της κύματα διαχέονται επάνω σας και γύρω σας.
Omraam Mikhael Aivanhov

4 Ιουνίου 2023: Cancer Survivors Day: Παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου

Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ όλο τον κόσμο 
ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ' όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της Ζωής. 28.000.000 επιζώντες του καρκίνου σ’ όλο τον κόσμο, γιορτάζουν αυτή τη μέρα τη δική τους νίκη στη ζωή… 
Οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική. 
Στόχος της παγκόσμιας ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, η απομυθοποίηση του ως θανατηφόρο νόσο και τέλος να είναι μια πηγή έμπνευσης, ελπίδας, αισιοδοξίας, στάση ζωής, δύναμης για όσους ανθρώπους εμπλέκονται με τον καρκίνο. 
Η παγκόσμια ημέρα δεν απευθύνεται μόνο στους ασθενείς, αλλά και στο οικείο περιβάλλον, στους επαγγελματίες υγείας, στους ειδικούς ψυχικής υγείας, αλλά και στο ευρύ κοινό που δεν εμπλέκεται με τον καρκίνο.