ΠΛΗΓΕΣ :Τα σημάδια της δύναμης:

poly781
Τα σημάδια της δύναμης: Μάθετε να τα αγκαλιάζετε και να τα αναδεικνύετε

Φίλες και φίλοι μου,
στη ζωή, όλοι μας αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, πόνο και δυσκολίες. Αυτά τα σημεία αδυναμίας και πληγές μπορούν να μας καθηλώσουν ή να μας ενισχύσουν. Στην πραγματικότητα, οι ουλές τα σημάδια από αυτές τις πληγές είναι παράσημα ζωής, σύμβολα της δύναμής και της επιβίωσής μας αφού δυναμώνουμε μέσα από τις δοκιμασίες.
Όταν αντιμετωπίζουμε πόνο και πληγές, οι ουλές που απομένουν είναι τα σημάδια που μας υπενθυμίζουν τις εμπειρίες που ζήσαμε. Αυτές οι ουλές δεν πρέπει να μας ντροπιάζουν, αλλά να μας ενδυναμώνουν. Είναι η μόνιμη επιβεβαίωση της νίκης μας επί των δυσκολιών και της αντοχής μας. Αντί να αφήνουμε τις ουλές να μας κρατούν όμηρους, ας τις αγκαλιάσουμε και ας τις δεχτούμε ως μέρος της ζωής μας. Οι ουλές μας καταδεικνύουν ότι ξεπεράσαμε τις προκλήσεις και ότι έχουμε εξελιχθεί και γίνει πιο ανθεκτικοί. Είναι τα σύμβολα της δύναμής μας και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτά.
Ο ποιητής και δάσκαλος Jalaluddin Rumi, είχε πει ότι η πληγή είναι το μέρος απ' όπου μπαίνει το φως. Αυτή η φράση αποτυπώνει την ιδέα ότι οι δυσκολίες και ο πόνος μας φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια και αναδεικνύουν τη δύναμή μας. Μέσα από τις δοκιμασίες και τις πληγές που ζούμε, αναπτύσσονται οι πιο ανθεκτικές και δυνατές πτυχές του εαυτού μας. 
Οι προκλήσεις μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε την εσωτερική μας δύναμη και να εξελιχθούμε ως ανθρώπινα όντα.  Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας, περνάμε από εγχειρήσεις ή υποφέρουμε από ατυχήματα, τα σημάδια που απομένουν μπορούν να είναι σημαντικά για την αυτοεκτίμησή μας και την αντίληψή μας για τον εαυτό μας. Συχνά, αυτά τα σημάδια είναι ορατά στο σώμα μας, όπως ουλές από εγχειρήσεις ή ορατές παρενέργειες από προβλήματα υγείας. Αυτά τα σημάδια μπορεί να μας υπενθυμίζουν τις προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν και μια ένδειξη της δύναμης και της ανθεκτικότητάς μας.
Αντί να νιώθουμε ντροπή ή να κρύβουμε αυτά τα σημάδια, μπορούμε να τα αγκαλιάσουμε και να τα δεχτούμε ως μέρος της προσωπικής μας ιστορίας. Αυτά τα σημάδια αντιπροσωπεύουν τη μάχη που έχουμε δώσει και τη δύναμη που έχουμε βρει για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές. Είναι σημάδια επιβίωσης, ανάρρωσης και ανάκαμψης.
Ας δούμε τα σημάδια που μας άφησε η ζωή ως ένδειξη ότι έχουμε πετύχει, επιβιώσει και αναπτυχθεί. Ας τα αναγνωρίσουμε ως ευκαιρία για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και προσεκτικοί.
Επιπλέον, αυτά τα σημάδια μπορούν να μας ενθαρρύνουν να αναζητήσουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με άλλους. Μέσω της ανοιχτής συζήτησης και της κοινής ανταλλαγής, μπορούμε να βρούμε κοινότητα και κατανόηση με άτομα που έχουν περάσει από παρόμοιες εμπειρίες.

Τα σημάδια δεν ορίζουν ολόκληρη την ταυτότητά μας. Είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας μας και της εμπειρίας μας. Μπορούμε να εστιάσουμε στις δυνατότητες, τις επιτυχίες και τις φιλοδοξίες μας πέραν από αυτά τα σημάδια. Μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τον εαυτό μας, να επιδιώκουμε τα όνειρά μας και να ζούμε μια ζωή γεμάτη σημασία και ευτυχία.

Τα σημάδια από προβλήματα υγείας, εγχειρήσεις και ατυχήματα μπορούν να είναι ισχυρά σύμβολα της δύναμής μας και της ανθεκτικότητάς μας. Με τη σωστή αντίληψη και την αγκαλιά τους, μπορούμε να τα δεχτούμε ως μέρος της προσωπικής μας εξέλιξης και να τα αναδείξουμε ως σημάδια επιβίωσης και ανάπτυξης. Ας μην αφήνουμε τα σημάδια να μας κρατούν πίσω, αλλά ας προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα προς μια ζωή γεμάτη ευτυχία και ευημερία.
Η ζωή μας είναι γεμάτη με προκλήσεις και πόνο, αλλά είναι από αυτές τις δοκιμασίες που προκύπτει η δύναμή μας. Τα σημάδια που μας αφήνει η ζωή είναι τα σύμβολα της επιβίωσής μας και της εσωτερικής μας δύναμης. Αντί να ντρέπονται για αυτά τα σημάδια, ας τα αγκαλιάσουμε και ας τα αναδείξουμε. Ας αναγνωρίσουμε τη δύναμή μας και την ανθεκτικότητά μας που μας επέτρεψαν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ας αλλάξουμε την αντίληψή μας και να δούμε τα σημάδια αυτά ως σύμβολα δύναμης και ανάπτυξης. Ας μην αφήνουμε τη ζωή να μας κρατά στα χέρια του φόβου, αλλά ας είμαστε περήφανοι για το ποιοι είμαστε και για το τι έχουμε επιτύχει.
Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personalities Creator


Jalal al-Din Mohammad Ibn Mohammad Ibn Mohammad Ibn Husain al-Rumi, (Περσικάمولانا جلال الدين محمد رومي‎ ​, τουρκικά: Mevlânâ Celâleddin Mehmed Rumi). (30 Σεπτεμβρίου 1207 - 17 Δεκεμβρίου 1273), γνωστός ως Jalal-Al-Din Rumi. Αναφέρεται επίσης και απλά ως  Rumi. που σημαίνει Ρωμαίος, Ρωμιός, προερχόμενος από τη χώρα των Rum. όπως ήταν γνωστή στους Σελτζούκους η βυζαντινή Μικρά Ασία (Ανατολία). Πέρσης σουνίτης, μουσουλμάνος ποιητής, νομικός, ουλεμάςθεολόγος και μυστικιστής των ΣούφιΗ επιρροή του Ρουμί ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και διαιρέσεις: Ιρανοί, Τατζίκοι, Τούρκοι, ΚαππαδόκεςΠαστούν, άλλοι μουσουλμάνοι της Κεντρικής Ασίας και οι μουσουλμάνοι της Νότιας Ασίας έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα την πνευματική κληρονομικά του κατά τους τελευταίους επτά αιώνες. Τα σπουδαιότερα έργα του είναι το "Ντιβάν", συλλογή λυρικών ποιημάτων και το "Μεσνεβί" (δίστιχα) που περιέχει 40.000 δίστιχα σε ηθικά και ασκητικά θέματα, μέσα από μυστικισμό και αλληγορίες. Δεν είναι γνωστό πότε γράφτηκε το "Μεσνεβί". Πιστεύεται ότι άρχισε να γράφεται το 1258 και τελείωσε το 1273 λίγο πριν το θάνατο του Rumi. Ίδρυσε το σουφικό τάγμα των Μεβλεβήδων.