ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Πίνακας με την συνοπτική λειτουργία κάθε κέντρου

Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν κάποια κέντρα που σχετίζονται τόσο με το φυσικό σώμα μέσω του ενδοκρινικού συστήματος, όσο και με την ενεργειακή-άυλη δομή της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι κέντρα δύναμης, ή στρόβιλοι ενέργειας που από συγκεκριμένα σημεία του φυσικού σώματος διαπερνούν τα λεπτεπίλεπτα σώματα ( όπως το διανοητικό, το συναισθηματικό, το αιθερικό) και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και τη συμπαντική ενέργεια.
    Η προσέγγιση των ενεργειακών κέντρων συναντάται τόσο στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό , όσο και σε πολλούς ακόμα. Στον Τίμαιο του Πλάτωνα αναφέρεται η θεωρία των κέντρων αυτών και συσχετίζεται με την ύπαρξη των ενδοκρινών αδένων και την παραγωγή ορμονών στη σύγχρονη φυσιολογία. Σήμερα επικρατεί η ολοκληρωμένη προσέγγιση της ινδικής φιλοσοφίας , που ονομάζει τα κέντρα αυτά chakras.
Κάθε κέντρο συνδέεται με συγκεκριμένα όργανα του σώματος, με συγκεκριμένες ψυχικές και πνευματικές διεργασίες, και έχει την δυνατότητα να συντονίζεται-ενεργοποιείται-ξεμπλοκάρεται με συγκεκριμένες ηχητικές δονήσεις-νότες-τονικότητες.

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων


Πληροφορίες από κα Ηρώ Πλακιά, Μουσικολόγο/Μουσικοπαιδαγωγό

Κάνω τη διαφορά...


Ζητήθηκε από έναν άνδρα να βάψει μια βάρκα. Έφερε το χρώμα και τις βούρτσες του και άρχισε να βάφει το σκάφος με έντονο κόκκινο χρώμα, όπως του ζήτησε ο ιδιοκτήτης.
Ενώ εβαφε, παρατήρησε μια μικρή τρύπα στο σκάφος, και το επισκευάσει ήσυχα.
 Όταν τελείωσε το βάψιμο, έλαβε τα χρήματά του και έφυγε.
Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης της βάρκας τον επισκέφτηκε  και του έδωσε μια ωραία επιταγή, πολύ υψηλότερη από την πληρωμή για το βάψιμο.

-   Μα με πληρώσατε ήδη για το βάψιμο
-  Ναι , αλλά  αυτό δεν είναι για το βάψιμο. Είναι για την επισκευή της τρύπας στο σκάφος. 
-  Μα ήταν τόσο μικρή εξυπηρέτηση .. σίγουρα δεν αξίζει να με πληρώσετε με τόσο υψηλό ποσό για κάτι τόσο ασήμαντο. 
-  Αγαπητέ μου φίλε, δεν καταλαβαίνεις. Άσε με να σου πω τι συνέβη. Όταν σου ζήτησα να βάψεις τη βάρκα, ξέχασα να αναφέρω την τρύπα. Όταν στέγνωσε, τα παιδιά μου την πήραν  και πήγαν για ψάρεμα. Δεν ήξεραν ότι υπήρχε μια τρύπα. Δεν ήμουν στο σπίτι εκείνη την σιγμή. Όταν επέστρεψα και παρατήρησα ότι είχαν πάρει τη βάρκα, ήμουν απελπισμένος γιατί θυμήθηκα ότι είχε μια τρύπα. Φαντάσου την ανακούφιση και τη χαρά μου όταν τους είδα να επιστρέφουν από το ψάρεμα.
- Τότε, εξέτασα τη βάρκα και διαπίστωσα ότι είχες επισκευάσει την τρύπα! Καταλαβαίνεις, τώρα, τι έκανες; Έσωσες τη ζωή των παιδιών μου! Τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να πληρώσω τη «μικρή» καλή σου πράξη!" 

Ας νιώθετε ευγνωμοσύνη και ας το δείχνετε σε όποιον άνθρωπο, που βοήθησε, σκούπισε δάκρυα, ξενύχτισε, άκουσε προσεκτικά και επιδιόρθωσε  προσεκτικά όλες τις «διαρροές» που είχατε. 
Ο Θεός κρατά μια ευχάριστη έκπληξη για να είμαστε χρήσιμοι και σημαντικοί για κάποιον. 
Στην πορεία, μπορεί να έχετε επισκευάσει πολλές «τρύπες σκαφών» για πολλά άτομα χωρίς να συνειδητοποιήσετε πόσες ζωές έχετε "σώσει". 

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων