"Σ' αγαπώ. Χρόνια πολλά, ΜΑΜΑ"

Κάποτε, τρία αδελφια επισκεφθηκαν την αγαπημένη τους μητέρα για τα γενέθλιά της.
Ο πρώτος γιος, που ζούσε μακριά για πολλά χρόνια, είχε ένα λαμπερό χαμόγελο στο πρόσωπό του. Στα χέρια του κρατούσε ένα χρυσό κολιέ, ένα δώρο που είχε αγοράσει από τη Νέα Υόρκη. Με υπερηφάνεια το παρουσίασε στη μητέρα του και είπε: 
- "Μαμά, κοίτα τι πολύτιμο δώρο σου έκανα! Το πήρα από το μέρος που ζω και σου το φέρνω με αγάπη."
Ο δεύτερος γιος, που ήταν πιο συγκρατημένος, είχε μαζί του ένα άρωμα από μια ακριβή μάρκα. Με χαμόγελο στα χείλη, το έδωσε στη μητέρα του και είπε: 
- "Είναι ένα πολύ καλό άρωμα, ελπίζω να σας αρέσει. Σκέφτηκα πόσο σας αρέσουν τα αρώματα και αποφάσισα να σας κάνω αυτό το δώρο."
Όμως, το τρίτο παιδί ήταν λίγο αμήχανο καθώς ζούσε στο σπίτι μαζί με την μητέρα του, κοκκίνησε και με απαλή φωνή, είπε: 
- "Μαμά, αυτό είναι για σένα."  δίνοντάς ένα μικρό γράμμα και περίμενε με αγωνία να το ανοίξει. Η μητέρα το άνοιξε αργά και άρχισε να διαβάζει.
"Σ' αγαπώ Χρόνια πολλά, μαμά", έγραφε το γράμμα με απλές λέξεις. 
Η μητέρα χαμογέλασε και συγκινήθηκε διαβάζοντας τις γραμμές που της είχε αφιερώσει το αγαπημένο της παιδί. Τα μάτια της γέμισαν δάκρυα χαράς.
Αφού ευχαρίστησε και χαιρέτησε τα δύο πρώτα παιδιά για τα όμορφα δώρα τους, η μητέρα κάλεσε το τρίτο παιδί να μείνει. 
Τον κοίταξε έντονα στα μάτια και έτριψε απαλά το πρόσωπό της με τρεμάμενο χέρι.
- "Ξέρεις κάτι, αγαπημένε μου; Μπορείς να κάνεις δώρο σε μια μητέρα ακόμα και έναν κόκκο σκόνης, και θα εξακολουθήσει να νιώθει η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Γιατί, βλέπεις, ένα παιδί είναι ήδη ένα δώρο καθαυτό και χρειάζεται μόνο την αγάπη ενός παιδιού για να νιώσει σημαντική. Ένα υλικό δώρο είναι ωραίο, ναι, αλλά καταλήγει να φθείρεται και να γερνάει, και ίσως κάποια στιγμή να το βάλεις σε μια απομονωμένη γωνιά του σπιτιού, όπου οι αναμνήσεις σου θα περιορίζονται σε μια ματιά που και που. Αλλά τα λόγια, τα ωραία λόγια, αυτά μένουν μέσα σου. Τα κουβαλάς μαζί σου για μια ολόκληρη ζωή."
Τα λόγια αυτά αγκάλιασαν το τρίτο παιδί, καθώς κατάλαβε τη σπουδαιότητα της αγάπης και των λόγων. Συνειδητοποίησε ότι η πραγματική αξία βρίσκεται στην αγάπη που μοιράζεσαι και στην αφοσίωση που δείχνεις προς τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Τα τρία αδέλφια συνέχισαν να γιορτάζουν με χαρά τα γενέθλια της μητέρας τους, αλλά τώρα με μια νέα προοπτική. Κατάλαβαν ότι τα δώρα είναι υπέροχα, αλλά η αγάπη, η προσοχή και οι καλές πράξεις που προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι ακόμα πιο πολύτιμα και αξέχαστα.
Φίλες και φίλοι μου, 
να θυμάστε πάντα ότι η αγάπη, η φροντίδα και οι καλές πράξεις είναι τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα θερμό "σ' αγαπώ" μπορούν να φέρουν ατελείωτη χαρά και ευτυχία στις ζωές τους. Μάθετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και να δείχνετε αγάπη σε όσους σας περιβάλλουν, γιατί αυτό είναι πραγματική ζωή, πραγματική ευτυχία και πραγματική πλούτος.

Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία 

Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personality Creator