17 Φεβρουαρίου: Εθνική Ημέρα Τυχαίας Πράξης Καλοσύνης.

Η Ημέρα Τυχαίων Πράξεων Καλοσύνης ξεκίνησε το 1995 στο Ντένβερ του Κολοράντο από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται The Random Acts Of Kindness Foundation.

 Το γεγονός εξαπλώθηκε στη Νέα Ζηλανδία εννέα χρόνια αργότερα, το 2004, και η τήρηση της γιορτής γινόταν όλο και πιο διαδεδομένη. 

Η Ημέρα Τυχαίων Πράξεων Καλοσύνης μπορεί να μην υπήρχε εδώ και πολύ καιρό, αλλά η καλοσύνη υπήρχε σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Υπάρχουν εξαιρετικά παραδείγματα εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία που έχουν επηρεάσει με τις ανιδιοτελείς πράξεις καλοσύνης τους – η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Δαλάι Λάμα και η Μητέρα Τερέζα. Διάφορες μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι η ευγένεια είναι αναμφίβολα ένα εγγενές μέρος της φύσης, με τα αισθήματα φροντίδας να αναπτύσσονται στους ανθρώπους όσο είναι ακόμη μωρά. 

Η εξάσκηση σε τυχαίες πράξεις καλοσύνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσετε την ευχαρίστηση της προσφοράς, χωρίς να περιμένετε τίποτα σε ανταπόδοση. Είναι πιο καλό να τις κάνετε και να μην το γνωρίζει κανένας. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή για το πώς να εξασκηθείτε στην απρογραμμάτιστη καλοσύνη. Κάντε απλώς ό,τι σας λέει η καρδιά σας. 

Αν εσείς δείχνετε καλοσύνη στην καθημερινότητά σας, το ίδιο θα μάθουν να κάνουν και τα παιδιά σας. Σαν οικογένεια πρέπει να απαριθμείτε σε κάθε ευκαιρία όλες τις καλές πράξεις, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη.

Κάθε πράξη καλοσύνης σας ανταμείβει με θετικά συναισθήματα και σας υπενθυμίζει τις σημαντικές όψεις της ζωής: την προσφορά, την καλοσύνη και την αγάπη. 

Σημερα  είναι ακόμα μια ημέρα που ανάμεσα σε άλλα μπορεί να δείξεις την ευγένεια, το σεβασμό στο περιβάλλον, στα ζώα αλλά και στον κάθε άνθρωπο, είτε είναι μέλος της οικογένειάς μας, φίλος ή άγνωστος.

Εάν όλοι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, πολύ σύντομα θα ζούμε σ΄έναν καλύτερο κόσμο. ΜΑΖΙ!

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου