Αντιμετωπίζοντας την ΑΡΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ

Η ζωή μας παρουσιάζει προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Αντιθέτως, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες με αισιοδοξία, αυθεντικότητα και αποφασιστικότητα. Στο περιοδικό ψυχολογίας αυτού του μήνα, εξερευνούμε το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να εξελισσόμαστε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
- Συνεχίζουμε την προσπάθεια:
Η ζωή μας πολλές φορές μας φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα και αποτυχίες. Ωστόσο, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Οι προσπάθειες μας είναι τα βήματα προς την επίτευξη των στόχων μας και την εξέλιξή μας ως ανθρώπους. Μην φοβάστε να κάνετε ξανά κάποια πράγματα, να ερωτευτείτε, να ζήσετε και να ονειρευτείτε. Η προσπάθεια μας αξίζει τον κόπο, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουμε αναποδιές και δυσκολίες.
- Αντιμετωπίζουμε την αρνητικότητα:
Στο περιβάλλον μας, μπορεί να υπάρχει αρνητικότητα και αντίξοες συνθήκες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρούμε τη θετική μας στάση και αυθεντικότητα. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν ή να μας επηρεάσουν με την αρνητική τους συμπεριφορά, μπορούμε να αντιδράσουμε με χαμόγελο και να διατηρήσουμε την ενθουσιασμένη προσήλωσή μας. Οι άλλοι ίσως έχουν την αρνητική τους στάση, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει τη δική μας συμπεριφορά και αντίληψη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η αρνητικότητα των άλλων δεν είναι δικό μας πρόβλημα, και εμείς έχουμε τον έλεγχο να παραμείνουμε θετικοί και αυθεντικοί.
- Δυναμώνουμε από την αλλαγή
Οι προσπάθειες για αυτοβελτίωση είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη μας. Αλλάζοντας για το καλύτερο, γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι με ένα πιο φωτεινό μέλλον. Δεν πρέπει να αλλάζουμε μόνο για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους ή για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους. Αλλάζουμε γιατί πιστεύουμε στην αυθεντικότητά μας και στον προσωπικό μας εξελικτικό δρόμο. Οι άνθρωποι θα κάνουν πάντα κριτική, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει αρνητικά. Πρέπει να ενδιαφερθούμε πρώτα για τον εαυτό μας και τη δική μας ευτυχία πριν από το τι πιστεύουν οι άλλοι.
\- Αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας:
Καθώς προχωρούμε στη ζωή, είναι σημαντικό να προσπαθούμε για αυτά που αγαπάμε και πιστεύουμε. Πρέπει να μην φοβόμαστε να αγωνιστούμε για τα όνειρά μας και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις που προκύπτουν. Οι πιο ισχυρές δυνάμεις προέρχονται από το να καταφέρνουμε αυτό που οι άλλοι θεωρούν αδύνατο. Ζούμε μόνο μία φορά, και για αυτό πρέπει να ακολουθούμε τις πάθος και τις χαρές μας. Συναναστραφόμαστε με ανθρώπους που μας κάνουν να χαμογελάμε συχνά, και δίνουμε αγάπη απλόχερα σε ό,τι κάνουμε.
Στην πορεία της ζωής μας, θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. 
Ωστόσο, η αποφασιστικότητα, η αυθεντικότητα και η αισιοδοξία μας μπορούν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας. 

Φίλες και φίλοι μου, 
μην φοβηθείτε να αλλάξετε και να προσπαθήσετε ξανά, αγωνιστείτε για τα όνειρά σας και εμπνεύστε τους άλλους με το παράδειγμά σας. Ζήστε τη ζωή σας με πάθος και αυθεντικότητα, και θα ανακαλύψετε την αληθινή ευτυχία και επιτυχία.

Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία 

Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personality Creator

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου