ΔΥΝΑΜΗ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
στα ΠΑΛΙΑ ΠΑΠOYΤΣΙΑ
ΚΛΙΝΟΜΑΝΊΑ ή KΛΙΝΟΦΙΛΙΑ: όλη μέρα στο κρεβάτι

Φίλες και φίλοι μου,σήμερα θα σας εξηγήσω τι σημαίνει Κλινομανία ή κλινοφιλία.Πρόκειται για αγχώδη διαταραχή με κύριο σύμπτωμα την ανεξέλεγκτη επιθυμία να μείνεις στο κρεβάτι. Αυτό προκαλεί δυσφορία και θλίψη, παρεμβαίνοντας σημαντικά στη ζωή του πάσχοντος. Αν και πρόκειται για μια διαταραχή από μόνη της, μπορεί επίσης να εμφανιστεί μαζί με άλλες ψυχικές διαταραχές. Η λέξη "κλινομανία" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «κλίνη» - κρεβάτι, και «μανία» - τρέλα) είναι μια ψυχική διαταραχή κατά την οποία ένα άτομο βιώνει μια εμμονική επιθυμία να ξαπλώσει στο κρεβάτι.
Τα άτομα που πάσχουν από κλινομανία μπορεί να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι, βγαίνοντας από αυτό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα και κοινωνική επαφή, προτιμώντας να παραμείνουν οριζόντια. Η κλινομανία συχνά συνοδεύεται από κατάθλιψη και μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλων ψυχικών ασθενειών.
Η αυξανόμενη εμμονή για το κρεβάτι και οτιδήποτε συνδέεται με αυτό. Για παράδειγμα, μαξιλάρια, σεντόνια, παπλώματα κ.λπ.
Η δυσκολία στο να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που το άτομο προσπαθεί, είναι σαν μια αόρατη δύναμη να το τραβάει πίσω και να το εμποδίζει να σηκωθεί.
Η εμφάνιση ξαφνικών εναλλαγών της διάθεσης. Για παράδειγμα, το άτομο αισθάνεται εκστασιασμένο όταν πρέπει να μείνει στο σπίτι (ή στο κρεβάτι) και νιώθει άσχημα όταν πρέπει να σηκωθεί.
Το αίσθημα βαθιάς άνεσης όταν το άτομο ξαπλώνει στο κρεβάτι του.
Όλο και περισσότερο, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του, απλά ξαπλώνει στο κρεβάτι. Προφανώς, αυτό μειώνει τον αριθμό των δραστηριοτήτων του εκτός σπιτιού και με τους φίλους ή την οικογένεια.Aπό μόνη της, η κλινομανία είναι μια αγχώδης διαταραχή. Παρόλα αυτά, αποτελεί χαρακτηριστικό και άλλων ψυχικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια. Στην κατάθλιψη εμφανίζονται συμπτώματα όπως η ανηδονία και η απάθεια. Με τη σειρά τους, τα συμπτώματα αυτά σχετίζονται με την κλινομανία, καθώς συνεπάγονται απώλεια της επιθυμίας, της ευχαρίστησης και της προθυμίας για το άτομο να κάνει το οτιδήποτε. Έτσι, το άτομο με κατάθλιψη που παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό να εκδηλώσει επίσης κλινομανία και να μείνει στο κρεβάτι για ώρες.Οι αιτίες της κλινομανίας μπορεί να σχετίζονται με ψυχολογικό τραύμα, χρόνια κόπωση και μπορεί επίσης να είναι συνέπεια ορισμένων νευρολογικών ή ενδοκρινικών διαταραχών. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και, εάν είναι απαραίτητο, νοσηλεία. Η υπέρβαση της κλινομανίας απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με τη συμμετοχή ψυχιάτρων, ψυχολόγων και την υποστήριξη των αγαπημένων προσώπων του ασθενούς.
Φίλες και φίλοι μου αγαπημένοι, τώρα που ξέρετε τα πιο συχνά συμπτώματα της κλινομανίας, θα μπορέσετε και να τα εντοπίσετε μέρα με την ημέρα στην ζωή σας και να θυμάστε:
στη ζωή σας, πάντα να κοιμάστε με ένα όνειρο και να ξυπνάτε με έναν σκοπό.
Η σκέψη μου μαζί σας.
Τα άτομα που πάσχουν από κλινομανία μπορεί να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι, βγαίνοντας από αυτό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα και κοινωνική επαφή, προτιμώντας να παραμείνουν οριζόντια.
Η αυξανόμενη εμμονή για το κρεβάτι και οτιδήποτε συνδέεται με αυτό. Για παράδειγμα, μαξιλάρια, σεντόνια, παπλώματα κ.λπ.
Η δυσκολία στο να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που το άτομο προσπαθεί, είναι σαν μια αόρατη δύναμη να το τραβάει πίσω και να το εμποδίζει να σηκωθεί.
Η εμφάνιση ξαφνικών εναλλαγών της διάθεσης. Για παράδειγμα, το άτομο αισθάνεται εκστασιασμένο όταν πρέπει να μείνει στο σπίτι (ή στο κρεβάτι) και νιώθει άσχημα όταν πρέπει να σηκωθεί.
Το αίσθημα βαθιάς άνεσης όταν το άτομο ξαπλώνει στο κρεβάτι του.
Όλο και περισσότερο, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του, απλά ξαπλώνει στο κρεβάτι. Προφανώς, αυτό μειώνει τον αριθμό των δραστηριοτήτων του εκτός σπιτιού και με τους φίλους ή την οικογένεια.Aπό μόνη της, η κλινομανία είναι μια αγχώδης διαταραχή. Παρόλα αυτά, αποτελεί χαρακτηριστικό και άλλων ψυχικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια. Στην κατάθλιψη εμφανίζονται συμπτώματα όπως η ανηδονία και η απάθεια. Με τη σειρά τους, τα συμπτώματα αυτά σχετίζονται με την κλινομανία, καθώς συνεπάγονται απώλεια της επιθυμίας, της ευχαρίστησης και της προθυμίας για το άτομο να κάνει το οτιδήποτε. Έτσι, το άτομο με κατάθλιψη που παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό να εκδηλώσει επίσης κλινομανία και να μείνει στο κρεβάτι για ώρες.
Η σκέψη μου μαζί σας.
Msc BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator
Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΊΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ζήτημα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Είναι ΑΣΘΈΝΕΙΑ!
13 Διαστάσεις Ανθεκτικότητας για Ευελιξία και Αντοχή.
ο Nick Barclay και η κατάθλιψη
ΠΛΗΓΕΣ :Τα σημάδια της δύναμης:

Jalal al-Din Mohammad Ibn Mohammad Ibn Mohammad Ibn Husain al-Rumi, (Περσικά: مولانا جلال الدين محمد رومي , τουρκικά: Mevlânâ Celâleddin Mehmed Rumi). (30 Σεπτεμβρίου 1207 - 17 Δεκεμβρίου 1273), γνωστός ως Jalal-Al-Din Rumi. Αναφέρεται επίσης και απλά ως Rumi. που σημαίνει Ρωμαίος, Ρωμιός, προερχόμενος από τη χώρα των Rum. όπως ήταν γνωστή στους Σελτζούκους η βυζαντινή Μικρά Ασία (Ανατολία). Πέρσης σουνίτης, μουσουλμάνος ποιητής, νομικός, ουλεμάς, θεολόγος και μυστικιστής των Σούφι. Η επιρροή του Ρουμί ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και διαιρέσεις: Ιρανοί, Τατζίκοι, Τούρκοι, Καππαδόκες, Παστούν, άλλοι μουσουλμάνοι της Κεντρικής Ασίας και οι μουσουλμάνοι της Νότιας Ασίας έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα την πνευματική κληρονομικά του κατά τους τελευταίους επτά αιώνες. Τα σπουδαιότερα έργα του είναι το "Ντιβάν", συλλογή λυρικών ποιημάτων και το "Μεσνεβί" (δίστιχα) που περιέχει 40.000 δίστιχα σε ηθικά και ασκητικά θέματα, μέσα από μυστικισμό και αλληγορίες. Δεν είναι γνωστό πότε γράφτηκε το "Μεσνεβί". Πιστεύεται ότι άρχισε να γράφεται το 1258 και τελείωσε το 1273 λίγο πριν το θάνατο του Rumi. Ίδρυσε το σουφικό τάγμα των Μεβλεβήδων.