Στις Ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου

 "Οι Ομπρέλες", το εντυπωσιακό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου, βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Ξεχωρίζει, επιβάλλεται και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.

Οι ομπρέλες, πρώτη φορά παρουσιάστηκαν το 1995 στη Biennale της Βενετίας. Το 1997 κόσμησαν την παραλία της Θεσσαλονίκης, ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. στα πλαίσια την 45η Βiennale. Μετά ακολούθησαν ένα ταξίδι με αλλαγές θέσεων ώσπου το διάσημο γλυπτό βρήκε την τελική του θέση πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Λευκό Πύργο. Μικρό άτυχο συμβάν είναι πως στο πέρασμα των χρόνων βρέθηκαν κάποιοι που του "στέρησαν¨ τη  τεσσαρακοστή του ομπρέλα, αλλά αναπληρώθηκε, και μας χαρίζει χαρά με την ομορφιά του.

Αγαπημένο σημείο συνάντησης για ερωτευμένα ζευγάρια, παρέες, οικογένειες, ποδηλάτες, τουρίστες που κάθονται να δροσιστούν δίπλα στο ιδιαίτερο σιντριβάνι με τους πίδακες νερού. Έχει ζωντάνια, πλαστικότητα καθώς μπορείς να κινηθείς ανάμεσά του, να το αγγίξεις, να φωτογραφηθείς κα να παίξεις μαζί του, αλλά και να απολαύσεις την θάλασσα. Η αίσθηση είναι υπέροχη, όταν έχει λιακάδα, όταν βρέχει, όταν νυχτώνει.

 Όταν επισκεφτείτε την Θεσσαλονίκη, μια φωτογραφία στις ομπρέλες είναι απαραίτητη!

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου