21 Ιουνίου: ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΥΜΑΤΟΔΡΟΜΊΑΣ (Surfing )

Η Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας-Surfing, εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου (21 Ιουνίου και 20 Ιουνίου τα δίσεκτα χρόνια). Καθιερώθηκε το 2004, με σκοπό να αναγνωρίσει και να γιορτάσει την αγάπη για το Surfing, ένα θαλάσσιο σπορ που συνδυάζει την περιπέτεια και την άσκηση με την επιβίωση στα κύματα. Αυτή η ημέρα αναδεικνύει επίσης την ανάγκη για προστασία και καθαρισμό της θάλασσας και των ακτών.
Η πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα Surfing προήλθε από το περιοδικό Surfing Magazine και την οργάνωση The Surfrider Foundation. Αυτή η ημέρα προσελκύει προσοχή στον κόσμο του σέρφινγκ και τη σπουδαιότητα της θαλάσσιας περιβαλλοντικής προστασίας. Οι λάτρεις του σέρφινγκ είναι από τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις ανθρώπους. Αφιερώνουν ώρες για να εξοικειωθούν με τα κύματα και να εκτελέσουν εντυπωσιακές φιγούρες. 
Το Surfing δεν είναι μόνο ένα άθλημα, αλλά και μια ζωντανή κουλτούρα με ιστορία, κοινότητες και αξίες που τηρούνται από τους σερφέρ.
Επιπλέον, η Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας θέτει έμφαση στην ανάγκη προστασίας και καθαρισμού της θάλασσας και των ακτών. Η Surfrider Foundation είναι μια οργάνωση που αγωνίζεται για τη διατήρηση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, προωθώντας την ευαισθητοποίηση και διεξάγοντας δράσεις για τον καθαρισμό των ακτών και τη διατήρηση της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Φίλες και φίλοι μου,
η  Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας αναδεικνύει την αγάπη για το Surfing και την ανάγκη προστασίας της θάλασσας. Είναι μια ευκαιρία για τους λάτρεις του Surfing να γιορτάσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα και να δείξουν την υποστήριξή τους στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία 

Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personality Creator

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου