21 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα Γιόγκα

 Η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα καθιερώθηκε στις 21 Ιουνίου και έχει τις ρίζες της σε πανάρχαιες θρησκευτικές πρακτικές των Ινδών. Ωστόσο, η γιόγκα έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση και αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Δυτικούς. Στη Δύση, η γιόγκα έχει αναπτυχθεί ως μέθοδος εκγύμνασης και πνευματικής ή σωματικής ηρεμίας.
«Σήμερα ακόμα και μουσουλμάνοι μαθαίνουν να ασκούνται στη γιόγκα κι αυτό λόγω της επιρροής του πρωθυπουργού». Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi  κάνει γιόγκα μαζί με χιλιάδες Ινδούς για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα στο Mysore Palace, στο Mysuru της Ινδίας, 
Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi  υπέβαλε αίτημα στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 προς τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ για την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα, καθώς  επιθυμούσε να τιμήσει την αγάπη και τη δημοφιλία που έχει αποκτήσει η γιόγκα παγκοσμίως.
Η γιόγκα μπορεί να είναι μια υπέροχη πρακτική για να επιτευχθεί αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία. Πολλοί άνθρωποι, πριν παίξουν τάβλι ή ρακέτες στην παραλία, επιλέγουν να κάνουν λίγη γιόγκα προκειμένου να προετοιμαστούν σωματικά  και να ηρεμήσουν το μυαλό τους. Η γιόγκα προσφέρει διάφορες ασκήσεις αναπνοής, στάσεις και μεταλλαγμένες θέσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του σώματος, στην ευεξία και στην εσωτερική γαλήνη.
Ανεξάρτητα από τον προέλευση της γιόγκα και την πρωταρχική της χρήση, η πρακτική αυτή έχει εξελιχθεί σε μια πολυδιάστατη φιλοσοφία και έχει ενσωματωθεί στις κουλτούρες πολλών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζει το σωματικό, το πνευματικό και το ψυχικό, και προάγει την ευεξία και την ισορροπία σε αυτές τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία 

Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personality Creator


Narendra Damodardas Modi (17 Σεπτεμβρίου 1950): Ινδός πολιτικός και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ινδίας και Member of the Gujarat Legislative Assembly (2002–2014), Chief Minister of Gujarat (2001–2014)Είναι μέλος του Κόμματος Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) μιας δεξιάς ινδουιστικής εθνικιστικής παραστρατιωτικής εθελοντικής οργάνωσης (Hindutva (lit.'Hindu-ness'), ενώ ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός του εκλογικού συνασπισμού Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία στον οποίο συμμετέχει και το κόμμα του στις εκλογές του 2014, στις οποίες εξελέγη ως Πρωθυπουργός της Ινδίας.  Είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός εκτός της Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου