3 Παιχνίδια AYTO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ του ΝΟΥ και των ΣΚΕΨΕΩΝ σας


Σήμερα θα σας μιλήσω για τρία νοητικά παιχνίδια παρατήρησης του νου και των σκέψεων μας. 
Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να εξερευνήσετε και να ενισχύσετε τη συνειδητότητα σας. Ως δραστηριότητες ενεργοποιούν μια πτυχή του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με την παρατήρηση του νου και των σκέψεων μας. 
Μέσω της ανταμοιβής που λαμβάνουμε όταν παρατηρούμε τον νου μας, δημιουργούμε μια μικρή έκρηξη ντοπαμίνης, την οποία συνδέουμε με την ενίσχυση της δεξιότητας της παρατήρησης
Με την εφαρμογή αυτών των νοητικών παιχνιδιών καθημερινά, θα αναπτύξετε την ικανότητα να παρατηρείτε φυσικά την εσωτερική νοητική φωνή σας και αυτό θα αποτελέσει την αρχή της κυριαρχίας σας πάνω στις σκέψεις.
Το καλό με αυτά τα παιχνίδια είναι ότι μπορείτε να τα παίξετε μόνοι σας, χωρίς την ανάγκη να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να τα εφαρμόζετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε και όσο συχνά θέλετε.
Σε κάθε παιχνίδι παρατήρησης του νου, ο στόχος είναι να "αρπάξετε" τον νου σας καθώς σκέφτεται και να τον παρατηρείτε. Κάθε φορά που το καταφέρνετε, ανταμείβετε τον εαυτό σας με 1 βαθμό συνειδητότητας. 
Η ανταμοιβή είναι σημαντική σε κάθε μορφή εκπαίδευσης και σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε την πρακτική σας.


Νοητικό παιχνίδι Νο. 1: ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ 

Νοητικό παιχνίδι Νο. 2: ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 
Φανταστείτε τον εαυτό σας καθισμένο σε ένα θεωρείο θεάτρου. Ο νους σας είναι στη σκηνή και φωτίζεται από έντονα φώτα. Εσείς είστε το κοινό και ο νους σας αποτελεί την παράσταση που παρακολουθείτε από ένα ψηλότερο σημείο. Μπορείτε να δείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας να εκτυλίσσονται μπροστά σας πάνω στη σκηνή. Ίσως να παρατηρήσετε τον εαυτό σας να επαναλαμβάνει μια δυσάρεστη συζήτηση που είχατε με κάποιον συνάδελφο ή να αντιδρά σε ένα μέλος της οικογένειάς σας που είναι θυμωμένο μαζί σας.
Προσωπικά, όταν παίζω αυτό το παιχνίδι, βλέπω κυριολεκτικά τον εγκέφαλό μου να εμφανίζεται στη σκηνή με όλα τα διάφορα κυκλώματά του να ενεργοποιούνται. Ίσως εσείς να δείτε τον νου σας στη σκηνή ως μια αιωρούμενη δίνη χρωμάτων και σχημάτων ή ακόμα και να φανταστείτε τον Antonio Banderas να υποδύεται τον νου σας. Οι ειδικοί, υποστηρίζουν ότι 
- η οπτικοποίηση των έννοιων μπορεί να μας δώσει μια αίσθηση ελέγχου επί αυτών. 
Αυτό το παιχνίδι του νου που βλέπει τα πράγματα από απόσταση σας βοηθά να αντιληφθείτε τον νου σας ως αντικείμενο παρατήρησης. 
Για τις επόμενες 24 ώρες, προσπαθήστε να επαναλαμβάνετε αυτήν την απεικόνιση όσο το δυνατόν πιο συχνά. Στο τέλος της ημέρας, καταγράψτε το σκορ σας. 
Την επόμενη φορά, προσπαθήστε να ξεπεράσετε το προσωπικό σας ρεκόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου