Jin Shin Jitsu: τα ΔΑΧΤΥΛΑ μας, τα ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ μας

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/daxtylotherapeia-iaponiki-methodos-me-tin-opoia-epireazontai-organa-kai-synaisthimata/
Το σώμα μας είναι ένας πλήρως συνδεδεμένος οργανισμός.
Αυτό που συμβαίνει σε ένα όργανο,μπορεί να αντανακλάται σε μέρη του σώματος που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε Τα πέλματα των ποδιών, οι περιοχές στο κεφάλι, ακόμη και τα δάχτυλα των ποδιών αντανακλούν τη φυσική και συναισθηματική μας κατάσταση. 
Κυρίως όμως, στην πραγματικότητα, τα χέρια είναι τα περισσότερο μυστηριώδη και φέρουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για εμάς από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.
Στην περίπτωση των δακτύλων, βρίσκουμε συναισθήματα και μέσω αυτών μπορούμε να εργαστούμε για τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική εναρμόνιση.
Η αρχαία ιαπωνική θεραπευτική τέχνη γνωστή ως Jin Shin Jitsu ως εναλλακτική ιατρική εναρμόνισης συναισθημάτων μέσω της αφής, είναι γνωστή ως Δαχτυλοθεραπεία. Σύμφωνα με τη θεωρία, κάθε ένα από τα δάχτυλα σχετίζεται με ένα όργανο και μέρη του σώματος. Ταυτόχρονα, μας διδάσκει επίσης ότι τα όργανα έχουν τεράστια σχέση με τα συναισθήματα, δηλαδή μπορείς να ισορροπήσεις το συναισθηματικό και να βοηθήσεις την υγεία σου όταν δουλεύεις με την ενέργεια των δακτύλων.
Η Δαχτυλοθεραπεία, βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε δάκτυλο συνδέεται με τουλάχιστον δύο ζωτικά όργανα του σώματός μας και εστιάζει στην επίτευξη της συναισθηματικής και σωματικής ισορροπίας δουλεύοντας σε προκαθορισμένα σημεία του χεριού που απαιτούν κάποια μορφή διέγερσης. Παρακάτω θα δούμε το κάθε δάκτυλο με τι σχετίζεται:
 👉 ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ: Συνδέεται με το στομάχι και τη σπλήνα, ενώ επηρεάζει τα συναισθήματα κατάθλιψης, ανησυχίας και άγχους. Επίσης επηρεάζει σωματικά συμπτώματα όπως δερματικά προβλήματα, στομαχόπονοι, νευρικότητα, κεφαλαλγίες. Η ελαφριά πίεση στον αντίχειρά για λίγα λεπτά μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος και να βελτιώσετε την ψυχική κατάστασή σας αλλά και να βελτιώσει την πέψη των τροφών, τη συγκέντρωση, την ποιότητα του ύπνου και να προάγει την αίσθηση της ευεξίας.
Τέλος, εάν υποφέρετε από άγχος και ιδιαίτερα από διαταραχή πανικού, κρατώντας αυτό το δάχτυλο σας, για περίπου 4 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη μιας κρίσης, επειδή φέρνει μια αίσθηση άνεσης και στέλνει στον εγκέφαλο ένα μήνυμα κυριαρχίας πάνω σε αυτό το συναίσθημα.
👆 ΔΕΙΚΤΗΣ: Συνδέεται με τους νεφρούς και την ουροδόχο κύστη, τα πεπτικά προβλήματα, πονόδοντο και μυϊκούς πόνους. Επηρεάζει τα συναισθήματα της Δυσαρέσκειας, φόβου και σύγχυσης. Συμβολίζει την εξουσία και την κατηγορία, καθώς μέσω του δείκτη, δημιουργούμε μια σχέση εξουσίας με τον άλλον και η κατηγορία και η εξουσία προέρχονται από φόβο και την ανασφάλεια.
Εάν αισθάνεστε θυμό ή οργή, μπορείτε να κρατήσετε αυτό το δάχτυλο για λίγα λεπτά και αισθανθείτε την απελευθέρωση της πυκνής ενέργειας που συσσωρεύεται, θα αυξήσετε το θάρρος σας, θα τονώσετε τη ζωτικότητα και τη θέληση για ζωή, ενώ θα εξισορροπήσετε την κυκλοφορία των σωματικών υγρών και το μυϊκό σύστημα επιτρέποντάς σας να αισθανθείτε περισσότερη συμπόνια και ενσυναίσθηση. 
🖕 ΜΕΣΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ: Συνδέεται με το συκώτι/ήπαρ και τους πονοκέφαλους, ημικρανίες, πόνους περιόδου και κόπωση. Επηρεάζει τα συναισθήματα της ευερεθιστότητα, οργής αποφασιστικότητας και κυρίως θυμού. Η συμπόνια, η ενσυναίσθηση και η ψυχική διαύγεια ευνοούνται, παρέχοντας μια σχεδόν άμεση αίσθηση ευεξίας. Θυμηθείτε λοιπόν: όταν αισθάνεστε πολύ θυμωμένοι, πάρτε μια ανάσα και κρατήστε το μεσαίο δάχτυλό σας για λίγα λεπτά για να εξαλείψετε θυμό, απογοήτευση και εκνευρισμό.
🖖 ΠΑΡΑΜΕΣΟΣ: Συνδέεται με πνεύμονες, παχύ έντερο καθώς και με αναπνευστικά προβλήματα/άσθμα, δερματικά και πεπτικά ζητήματα. Επηρεάζει τα συναισθήματα της  θλίψης, φόβου και αρνητικής στάσης/ σκέψεων, αλλά και προβλήματα από το παρελθόν και το ψυχικό τραύμα. Όταν τυλίγετε τα χέρια σας γύρω από αυτό το δάχτυλο, βοηθάτε στην απελευθέρωση του τραύματος, ανοίγετε συναισθηματικές δυνατότητες και φέρνετε περισσότερη χαρά στη στιγμή. τη θλίψη και τον φόβο. 
🤙 ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΟ: Συνδέεται με την καρδιά, λεπτό έντερο, καρδιακές παθήσεις, προβλήματα των οστών και πονόλαιμο. Επηρεάζει  τα συναισθήματα άγχους, χαμηλής αυτοεκτίμησης και νευρικότητα. Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, το μικρό μας δάχτυλο αντιπροσωπεύει την προσήλωση και την αποφασιστικότητα. Αν αισθάνεστε χαμηλή αυτοεκτίμηση ή νευρικότητα, η εργασία με αυτό το δάχτυλο μπορεί να αυξήσει τη δύναμη της θέλησής σας και να σας βοηθήσει να επιτύχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
 Άσκηση Δαχτυλοθεραπείας
Η διαδικασία είναι σύντομη και απλή και απαιτεί μόνο λιγκ λεπτά εφαρμογής. Απλά κρατήστε κάθε δάκτυλο σας πιέζοντας τα.
– Τα ζωτικά σας όργανα θα επηρεαστούν κρατώντας το μεσαίο δάχτυλό σας με το άλλο χέρι σφιχτά μέχρι και πέντε λεπτά.
- Αναπνέετε πολύ βαθιά καθώς το κάνετε αυτό.
– Στη συνέχεια, κάνετε μασάζ στα δάχτυλα σας και στα δύο χέρια.
– Αφιερώνοντας κατά μέσο όρο τρία λεπτά στο καθένα.

Προτείνω πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα ή ανησυχία που μπορεί να έχετε. Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε περισσότερο τη δαχτυλοθεραπεία και την επίδρασή της στον οργανισμό και τα συναισθήματα σας. για να επιτύχετε αρμονία και ευεξία σε σώμα και νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου