Σύνδρομο De fregoli

Το Σύνδρομο Fregoli είναι μια σπάνια ψυχική διαταραχή, όπου ο ασθενής έχει την παράξενη πεποίθηση ότι διάφορα άτομα που συναναστρέφεται είναι στην πραγματικότητα ένα μόνο άτομο που είναι συνεχώς μεταμφιεσμένο. Σε άλλα λόγια, ο ασθενής πιστεύει ότι διάφορες προσωπικότητες που αντιλαμβάνεται είναι ψευδείς και ότι ανήκουν σε ένα μόνο άτομο που προσπαθεί να τον εξαπατήσει ή να τον βλάψει.
Αυτό το σύνδρομο μπορεί να συνοδεύεται από επαναλαμβανόμενες πεποιθήσεις ότι το μεταμφιεσμένο άτομο καταδιώκει τον ασθενή ή απειλεί την ασφάλειά του. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να ανακαλούν εσφαλμένα γεγονότα, χώρους και αντικείμενα. Το Σύνδρομο Fregoli εξηγείται μερικές φορές ως αποτέλεσμα συνειρμικών συνδέσεων στο μυαλό του ασθενούς, όπου διάφορες πληροφορίες συνδυάζονται με ένα οικείο πρόσωπο, οδηγώντας στην εσφαλμένη ταύτιση των ανθρώπων.
Η θεραπεία του Συνδρόμου Fregoli περιλαμβάνει συνήθως ψυχοθεραπεία, όπου ο ασθενής εργάζεται με έναν ψυχοθεραπευτή για να αντιμετωπίσει τις παραληρήσεις και να ανακτήσει μια πιο ρεαλιστική αντίληψη του κόσμου.
Msc BA Επικοινωνιολόγος- Personalities Creator


Πηγές - Βιβλιογραφικές αναφορές
Devinsky, Orrin (6 January 2009). «Delusional misidentifications and duplications: Right brain lesions, left brain delusions». Neurology 72  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου