Η ΈΝΩΣΗ φέρνει τη ΔΎΝΑΜΗ (ΑΙΣΩΠΟΣ)

  • bodia-kai-lion_mesa
Μία φορά και έναν καιρό, σε έναν ήσυχο και πανέμορφο λόφο, ζούσαν τρεις καλοθρεμμένοι ταύροι. Ο κυρ Λέοντας, ο βασιλιάς της ζούγκλας, παρατηρούσε πανηγυρικά την ευεξία των ταύρων και μουρμούριζε αγαπημένα λόγια αρκετά: 
- "Πολύ χορταστικός μεζές οι τρεις τους..."
Ωστόσο, η λιγούρα άρχισε να πνίγει τον κυρ Λέοντα. Βλέποντας την περιτριγύριση των ταύρων, την πληθώρα των λιχουδιών που απολάμβαναν, αναζητούσε την ευκαιρία να τους κατακτήσει. Και έτσι, αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι με την αφεντιά του.
- "Ενωμένοι μου είστε ε; Δεν νικιέστε εε;" φώναξε ο κυρ Λέοντας, αναμένοντας την αντίδραση των ταύρων. Οι ταύροι, αρχικά ξετρυπώσανε από τα πλούσια χόρτα, κοιτάζοντας τον λέοντα με ανησυχία. Ένιωθαν τη δύναμη τους και την αλληλεγγύη τους, αλλά και τον φόβο του απειλητικού προβλέποντος.
Όμως, ο κυρ Λέοντας είχε μια νέα στρατηγική στο μυαλό του. Αποφάσισε να σπείρει τον διχασμό ανάμεσα στους ταύρους, να αδελφοκτονήσει την ενότητα τους. Κρυφά πλησίασε τον πρώτο ταύρο και του ψιθύρισε:
-  "Οι άλλοι δύο μιλούν άσχημα για σένα, και σχεδιάζουν να σε αποκλείσουν από την παρέα τους."
Ο πρώτος ταύρος άρχισε να δυσπιστεί και να ανησυχεί. Απομακρύνθηκε από τους άλλους δύο και αποφάσισε να βόσκει σε ξεχωριστή περιοχή του λιβαδιού. Έπειτα, ο κυρ Λέοντας πλησίασε το δεύτερο ταύρο και του είπε τα ίδια ψέματα, σπρώχνοντάς τον να φύγει και αυτόν σε μια άλλη περιοχή.
Ο τρίτος ταύρος, βλέποντας τους δυο τους να απομακρύνονται, ένιωσε παράξενα. Ο κυρ Λέοντας πλησίασε και τον τρίτο, εξαπλώνοντας το δόλιο σχέδιό του. Αυτή τη φορά, όμως, ο τρίτος ταύρος ήταν πιο έξυπνος. Αντί να πιστέψει τις συκοφαντίες, αποφάσισε να πάει να συναντήσει τους άλλους δύο και να διεκδικήσει την αλήθεια.
Όταν οι τρεις ταύροι συναντήθηκαν ξανά, μοιράστηκαν τις ιστορίες που τους είχε πει ο κυρ Λέοντας. Συνειδητοποίησαν ότι είχαν πέσει θύματα των ψεμάτων και της δόλιας διαίρεσης. Αντί να απομονωθούν, αποφάσισαν να ενωθούν ξανά και να αντιμετωπίσουν τον κυρ Λέοντα ως μια ενιαία ομάδα.
Όταν ο κυρ Λέοντας επιτέθηκε για να τους κατακτήσει, οι ταύροι ήταν έτοιμοι. Αγκαλιάστηκαν ο ένας με τον άλλο, σχηματίζοντας ένα ανεπίτρεπτο εμπόδιο με τα κέρατά τους. Ο κυρ Λέοντας προσπάθησε να τους επιθεωρήσει, αλλά αντιμετώπισε τον φραγμό της ενότητάς τους.
Η δύναμη του κυρ Λέοντα εξασθένησε μπροστά στην αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη των ταύρων. Τελικά, ο κυρ Λέοντας αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή, καταλαβαίνοντας ότι η διχόνοια και η αδιαλλαξία του είχαν οδηγήσει στην αποτυχία του.
Οι τρεις ταύροι συνέχισαν να ζουν ενωμένοι, απολαμβάνοντας τα χόρτα και τη ζωή τους στο λιβάδι. Μάθανε ότι η ισχύς της ενότητας είναι ανίκητη και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής.
Ο μύθος των τριών ταύρων και του κυρ Λέοντα διδάσκει ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι ισχυρά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να νικήσουμε τις δυσκολίες στη ζωή μας.


Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου