HYPNO-ANALYSIS vs HYPNOSIS

Στην Hypnosis (ύπνωση), ο θεραπευτής χρησιμοποιεί την ευαίσθητη κατάσταση του υποσυνείδητου του ασθενούς για να προβάλλει εντολές, προσδιορίζει αναμνήσεις ή να εξερευνήσει την υποσυνείδητη παρασκευή ενός προβλήματος.

Στην Hypno-Analysis είναι μια μορφή θεραπείας που συνδυάζει την ύπνωση και την ανάλυση, με σκοπό να ανακαλύψει και να αντιμετωπίσει τις ρίζες των προβλημάτων και των ανεπιθύμητων συμπεριφορών. Ενώ η ύπνωση επικεντρώνεται στην αλλαγή της συνειδητής συμπεριφοράς, η Hypno-Analysis αναζητά τις αιτίες που κρύβονται στο υποσυνείδητο. Στοχεύει στο να βοηθήσει τον ασθενή να επανασυνδέσει συμβάντα από το παρελθόν που ενδέχεται να έχουν προκαλέσει συναισθηματικά προβλήματα ή ανεπιθύμητες συμπεριφορές. 

Η Hypno-Analysis αναζητά την αιτία των προβλημάτων στο υποσυνείδητο, επιτρέποντας στον ασθενή να εξερευνήσει τις ρίζες τους και να ανακτήσει την ισορροπία. Μέσω της ύπνωσης, ο ασθενής είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση σε απομνημονεύματα, συναισθήματα και πεποιθήσεις που μπορεί να έχουν διαμορφωθεί σε παρελθοντικές εμπειρίες.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στην Hypnosis και την Hypno-Analysis είναι η προσέγγιση και ο σκοπός της θεραπείας. Ενώ η ύπνωση επικεντρώνεται στην αλλαγή της συνειδητής συμπεριφοράς και την αντιμετώπιση συμπτωμάτων, η Hypno-Analysis προσπαθεί να ανακαλύψει και να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες που κρύβονται στο υποσυνείδητο.

Συνολικά, η Hypno-Analysis προσφέρει μια ευρύτερη και βαθύτερη προσέγγιση στη θεραπεία, επιτρέποντας στον ασθενή να ανακαλύψει και να αντιμετωπίσει τις ρίζες των προβλημάτων του.

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου