Πώς να ΣΥΣΤΗΘΕΊΤΕ σε μια παρουσίαση


Όταν πρόκειται να παρουσιαστείτε σε μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ πριν, η παρουσίαση του εαυτού,  είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που θα αντιληφθεί το κοινό σας την υπόλοιπη ομιλία σας. 
Η εισαγωγή σας μπορεί να δημιουργήσει μια μόνιμη εντύπωση και να κερδίσει την προσοχή του κοινού. Αντίθετα, μια αδύναμη εισαγωγή μπορεί να αφήσει το κοινό αδιάφορο ή αποδεσμευμένο. 
Πώς μπορείτε, λοιπόν, να συστηθείτε με τρόπο που να τραβά την προσοχή τους και να αφήνει μια μόνιμη εντύπωση. Ας δούμε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για μια αποτελεσματική εισαγωγή:
1. Ξεκινήστε με το ΌΝΟΜΑ και το ΙΣΤΟΡΙΚΌ σας:
Όταν ανεβαίνετε στη σκηνή, δηλώστε το όνομά σας με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια, παρέχετε ορισμένες σχετικές πληροφορίες ιστορικού σας που μπορούν να καταδείξουν την εμπειρία και τις γνώσεις σας στον τομέα της παρουσίασης.
2. Επιλέξτε ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ που σας καθιστούν ΕΙΔΙΚΌ ΣΤΟ ΘΈΜΑ σας:
Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ή εμπειρίες που σας καθιστούν ειδικό στο θέμα που παρουσιάζετε, μοιραστείτε τις με το κοινό σας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα αξιοπιστίας και να επιδείξει την ειδίκευσή σας.
3. ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ αυτό που παρουσιάζετε:
Αφού συστηθείτε, μπορείτε να προχωρήσετε στο να περιγράψετε το θέμα της παρουσίασής σας. Πείτε στο κοινό σας τι ακριβώς θα παρουσιάσετε και ποια θέματα θα καλύψετε. Αυτό θα δώσει μια εποπτική εικόνα στο κοινό και θα το κρατήσει προσηλωμένο.
4. Δώστε μια ΣΎΝΤΟΜΗ ΠΕΡΊΛΗΨΗ του θέματος της παρουσίασής σας:
Μετά την περιγραφή του θέματος, μπορείτε να παράσχετε μια σύντομη περίληψη του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αυτό θα δώσει μια προεπισκόπηση στο κοινό σας και θα το καταστήσει περισσότερο ανυπόμονο να ακούσει περισσότερα.
5. ΠΡΟΣΔΙΟΡΊΣΤΕ ΤΡΊΑ βασικά ΣΗΜΕΊΑ που σκοπεύετε να καλύψετε:
Καθορίστε εκ των προτέρων τα τρία βασικά σημεία που θα αναπτύξετε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας και αναφέρετέ τα στο κοινό. Αυτό θα τονίσει τη δομή της ομιλίας σας και θα βοηθήσει το κοινό να ακολουθήσει τη ροή των σκέψεών σας.
6. Δείξτε γιατί ΤΟ ΘΈΜΑ σας ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ:
Αφού έχετε παρουσιάσει τη δομή της ομιλίας σας, είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο κοινό γιατί το θέμα σας έχει σημασία. Αναδείξτε τα οφέλη και τις επιπτώσεις του θέματος και πώς σχετίζεται με τον κόσμο μας ή το κοινό σας.
7. Χρησιμοποιήστε ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ, ΑΝΈΚΔΟΤΑ ή ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ για να δείξετε τη σημασία του θέματός σας:
Για να ενισχύσετε την επιχειρηματολογία σας και να καταδείξετε τη σημασία του θέματος, χρησιμοποιήστε στατιστικά στοιχεία, ανέκδοτα ή παραδείγματα. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν το κοινό να συνδεθεί με το θέμα σας και να κατανοήσει την επίδρασή του στην καθημερινή ζωή.
Τελικά, θυμηθείτε:
8. να ΕΊΣΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΊ και να μοιραστείτε το πάθος για το θέμα σας με το κοινό. Η ειλικρίνεια και η ενθουσιώδης προσέγγιση μπορούν να κερδίσουν την εκτίμηση και την υποστήριξη του κοινού σας. Μην φοβηθείτε να είστε εσείς οι ίδιοι και να αφήσετε μια μόνιμη εντύπωση στο κοινό σας.
Συνοψίζοντας, η παρουσίαση του εαυτού σας κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος και την απόκτηση της προσοχής του κοινού. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και ενστερνίζοντας μια ειλικρινή και ενθουσιώδη προσέγγιση, μπορείτε να συστηθείτε με τρόπο που θα τραβά την προσοχή του κοινού σας και θα αφήνει μια μόνιμη εντύπωση. 
Μην ξεχνάτε να παραμείνετε αυθεντικοί και να απολαμβάνετε την εμπειρία της παρουσίασης!

Msc, BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου